уторак, 26. јануар 2016.

Iron Maiden -the Book of souls


16. studijski album metal veterana je odjeknuo kao prasak širom sveta uz objavu da se Dickinson uspešno oporavio od opake bolesti,što je dodatno povećalo interesovanje za ovim delom.Visoke ocene po stranim sajtovima i klasična ulizivanja novinara start su velike kampanje ali, i pored svega,ovo je odličan album,ne kao "Brave new world" ali odličan.I to još dupli!
Moram da napomenem da me dugačke pesme prilično smaraju i ne drže pažnju ali ovde je prisutna takva energija da bi im i mlađi bendovi pozavideli.Dosta sounda se provlači kroz album koji nas vraća u eru "Powerslave" albuma za koji gazda S.H. kaže da im je album "koji im je uradio odličan posao i omogućio globalnu slavu".
Kao najsvetlije momente izdvojio bih "Death or glory" i "If eternity should fail" i naravno rif naslovne numere."Speed of light" kao prvi singl me je na prvo,a i na drugo,slušanje ostavi ravnodušnim i mislim da je najslabiji deo albuma kao i poslednja pesma koju svi nazivaju remek-delom "Empire of Clouds" koja je meni veoma naporna,ali to je moje mišljenje.
Ovo je,jednostavno,album koji trebate imati u kolekciji ako ste Maiden fan,ali i ako niste.


Ocena 7.5/10
Alek

Нема коментара:

Постави коментар